19 Nisan 2008 Cumartesi

Zuko

Zuko 16 yaşında, babası Ateş Lordu Ozai tarafından sürgüne yollanmış, Avatar Roku'nun kanını taşıyan bir prens, ve Aang'a gelecekte Ateş Bükücü olmayı öğretecek olan kişidir.

Zuko, babasının gözünde kaybolan onurunu yeniden kazanmak için Avatar'ı yakalamayı saplantı haline getirmiştir. Karakteri dizi boyunca yaşadığı olaylar nedeniyle çok olgunlaşır. O, şımarık bir prens olarak başladığı yolculuğunda zamanla duygularını ve düşüncelerini kontrol etmeyi öğrenir ve gerçek bir kral gibi davranmaya başlar. Çoğunlukla karşısındakilere soğuk davransa da, karakteri gereği ihtiyacı olanlara yardım etmekten çekinmez.

Zuko, babası Ateş Lordu ile girdiği düelloda babasına karşı şavaşmayı reddeder ve yüzünde bir yara izi ile yaşamak zorunda kalır. Mai'den hoşlanmaktadır.Oysa o kataraya aşıktır.Sadece bunun farkına sonradan varır ve ay ışığının altında öpüşürler ve evlenirler. Amcasını Iroh'u babası gibi görür, yerine koyar. Çoğu kez kızıp ihanet etsede amcasını babasından çok sever.

Son bölümlerde Ateş Bükücülük sanatının iyi yanını öğrenir ve uzun zamandır uyuyan potansiyelini keşfeder. Ayrıca Zuko'nun baba tarafından dedesi büyük savaşı başlatan kral Sozin, anne tarafından dedesi ise Avatar Roku'dur. Gariptir ki bu iki kişi (Avatar Roku ve kral Sozin) küçükken çok yakın arkadaştılar. Ama Sozin Roku'yu öldürür.Katara ile birbirlerini sevmektedirler.13 yaşındayken bir savaş toplantısında ateş ordusu generallerinden birine karşı gelir ve Angi Kai denilen ateş düellosuna davet edilir. Generalden korkmayan Zuko, Agni Kai'de karşısında babasını görünce savaşmayı reddeder ve af diler; babasıysa onun yüzünün sol tarafını yakarak onu sürgüne yollar. Oğlunu Toprak Krallığının başkenti Ba Sing Se kuşatmasında kaybetmiş olan General Iroh'da oğlu gibi sevdiği Zuko'ya gözkulak olur. Avatarı yakalayıp onurunu kurtarmayı amaç eninen Zuko'nun karakteri bir süre sonra olgunlaşır. Dizinin 3.sezonunda Azula herkese Zuko'nun Avatarı öldürdüğünü söyleyerek onun onurunu kurtarır. Zuko bir süre sonra anne tarafından büyük büyük babasının Avatar Roku olduğunu ve baba tarafından büyük büyük babası olan ateş kralı Sozin'in Avatar Roku'yu ölüme terkettiğini öğrenir. Bunun üzerine Zuko dizinin 3. sezonunda Ateş kralı olan babasına sırt çevirerek Avatar Aang'in tarafına geçer. Babasıyla kavga ederken babası ona yıldırım atmış Zuko'da bu hareketi ona karşı kullanarak ilk yıldırımını bükmüştür. Daha sonra kendisi Aang'a ateş bükmeyi öğretirken kendisi de ateş bükmeyi unutmuş, batı hava tapınağının uzaklarındaki güneş şavaşçıları tapınağına giderek orada son kalan ejderhalardan ateş bükmeyi öğrenmişlerdir.İlerideki zamanlarda ateş kralı olur.

Hiç yorum yok: