25 Nisan 2008 Cuma

24 Nisan 2008 Perşembe

22 Nisan 2008 Salı

Katara ile ilgili düşüncelerim

Katara güzel bir kız.Su bükücü olması ,bence ayrı güzel.Annesinden kalan kolyeyi sırf belli olmasınlar diye değiştirmesi , bence çok zor bir iş.

19 Nisan 2008 Cumartesi

Zuko

Zuko 16 yaşında, babası Ateş Lordu Ozai tarafından sürgüne yollanmış, Avatar Roku'nun kanını taşıyan bir prens, ve Aang'a gelecekte Ateş Bükücü olmayı öğretecek olan kişidir.

Zuko, babasının gözünde kaybolan onurunu yeniden kazanmak için Avatar'ı yakalamayı saplantı haline getirmiştir. Karakteri dizi boyunca yaşadığı olaylar nedeniyle çok olgunlaşır. O, şımarık bir prens olarak başladığı yolculuğunda zamanla duygularını ve düşüncelerini kontrol etmeyi öğrenir ve gerçek bir kral gibi davranmaya başlar. Çoğunlukla karşısındakilere soğuk davransa da, karakteri gereği ihtiyacı olanlara yardım etmekten çekinmez.

Zuko, babası Ateş Lordu ile girdiği düelloda babasına karşı şavaşmayı reddeder ve yüzünde bir yara izi ile yaşamak zorunda kalır. Mai'den hoşlanmaktadır.Oysa o kataraya aşıktır.Sadece bunun farkına sonradan varır ve ay ışığının altında öpüşürler ve evlenirler. Amcasını Iroh'u babası gibi görür, yerine koyar. Çoğu kez kızıp ihanet etsede amcasını babasından çok sever.

Son bölümlerde Ateş Bükücülük sanatının iyi yanını öğrenir ve uzun zamandır uyuyan potansiyelini keşfeder. Ayrıca Zuko'nun baba tarafından dedesi büyük savaşı başlatan kral Sozin, anne tarafından dedesi ise Avatar Roku'dur. Gariptir ki bu iki kişi (Avatar Roku ve kral Sozin) küçükken çok yakın arkadaştılar. Ama Sozin Roku'yu öldürür.Katara ile birbirlerini sevmektedirler.13 yaşındayken bir savaş toplantısında ateş ordusu generallerinden birine karşı gelir ve Angi Kai denilen ateş düellosuna davet edilir. Generalden korkmayan Zuko, Agni Kai'de karşısında babasını görünce savaşmayı reddeder ve af diler; babasıysa onun yüzünün sol tarafını yakarak onu sürgüne yollar. Oğlunu Toprak Krallığının başkenti Ba Sing Se kuşatmasında kaybetmiş olan General Iroh'da oğlu gibi sevdiği Zuko'ya gözkulak olur. Avatarı yakalayıp onurunu kurtarmayı amaç eninen Zuko'nun karakteri bir süre sonra olgunlaşır. Dizinin 3.sezonunda Azula herkese Zuko'nun Avatarı öldürdüğünü söyleyerek onun onurunu kurtarır. Zuko bir süre sonra anne tarafından büyük büyük babasının Avatar Roku olduğunu ve baba tarafından büyük büyük babası olan ateş kralı Sozin'in Avatar Roku'yu ölüme terkettiğini öğrenir. Bunun üzerine Zuko dizinin 3. sezonunda Ateş kralı olan babasına sırt çevirerek Avatar Aang'in tarafına geçer. Babasıyla kavga ederken babası ona yıldırım atmış Zuko'da bu hareketi ona karşı kullanarak ilk yıldırımını bükmüştür. Daha sonra kendisi Aang'a ateş bükmeyi öğretirken kendisi de ateş bükmeyi unutmuş, batı hava tapınağının uzaklarındaki güneş şavaşçıları tapınağına giderek orada son kalan ejderhalardan ateş bükmeyi öğrenmişlerdir.İlerideki zamanlarda ateş kralı olur.

Avatar:Toph

12 yaşındadır. Aang'a toprak bükmeyi öğretir. Kördür, fakat ayaklarıyla topraktaki titreşimleri hissederek görür. İlerde Metal de bükebilecektir. Kendine Dünya'nın en güçlü toprak bükücüsü der. Bu aslında doğrudur. 3. kitapta Sokka'dan hoşlanmaya başlar.

Hikaye

Dizinin olay örgüsü başlamadan 100 yıl önce, Aang adlı 12 yaşındaki bir Hava Bükücü, Güney Hava Tapınağı'nda yaşıyordu. Yaşlı Keşişlerden kendisinin Avatar olduğunu öğrendi. Normalde bir Avatar'a gerçek kimliği 16 yaşına bastığında söylenirdi ancak Keşişler 4 ulus arasındaki savaşın yaklaşmakta olmasından korktukları için bunu daha önce açıkladılar; çünkü bir savaş başladığında barışı getirebilecek ve dengeyi yeniden sağlayabilecek tek kişi Avatar'dı. Kısa bir süre sonra Aang, öğreticisi ve koruyucusu Keşiş Gyatso'dan ayrılmak ve eğitimine devam etmek için Doğu Hava Tapınağı'na gitmesi gerektiğini öğrendi.

Korkmuş ve kafası karışmış olan Aang, uçan bizonu Appa ile birlikte kaçmaya karar verdi ama Güney Okyanusu'nda ani bir fırtına ile karşılaşıdı ve okyanusun dibine doğru batmaya başladı. Kendinden geçmiş bir halde bilinçsizce Avatar Hâli'ne geçen Aang, kendisini ve Appa'yı korumak için hava ve su bükme yeteneklerini kullanarak bir balon yarattı. Ancak Aang yarattığı buzdağının içinde Avatar hâlinde kaldı ve bu buzdağı Güney Kutbu'na doğru sürüklendi.

Dizi bu olaylardan 100 yıl sonra, Ateş Ulusu'nun savaşta mutlak zafere ulaşmak üzere olduğu bir dönemde başlar. Tüm Hava Gezginleri yok olmuştur. Su Kabileleri çok zor durumdadır. Güney Su Kabilesi'ndeki askerler, savaşmak için ailelerini terketmişlerdir ve evlerini savunmasız bırakmışlardır. Bu arada daha büyük olan Kuzey Su Kabilesi savunmaya devam etmektedir. Diğer yanda Toprak Krallığı, Ateş Ulusu'nun zaferi önündeki tek gerçek engeldir. Ancak sınırlarına gelen ordulara dayanmakta zorlanan Toprak Krallığı her geçen gün yenilgiye daha da yaklaşmaktadır.

Güney Su Kabilesi'ndeki iki kardeş: Deneyimsiz Su Bükücü Katara ve Kabile'nin koruyucusu genç savaşçı Sokka, Aang ve Appa'yı buzdağından kurtararak macerayı başlatırlar. Aang yokluğu boyunca bir asrın geçtiğini ve korkunç savaşın 100 yıldır sürdüğünü anlar. Aang'in kendisini dondurduğu yıl, Ateş Lordu Sozin, Avatar'ın yokluğunu fırsat bilir ve Dünya'nın yakınından geçmekte olan kuyrukluyıldızın gücünü de alarak büyük savaşı başlatır. Aang, Ateş Ulusu'nun Hava Göçebeleri'ni yok ettiğine inanamaz. Bu Aang'i hayattaki son Hava Bükücü yapacaktır.

Avatar olarak Aang'in görevi savaşı bitirmek ve uluslar arasında bozulan dengeyi yeniden kurmaktır. Aang, yeni tanıştığı arkadaşları Katara ve Sokka, uçan bizon Appa, maymun Momo ve 2.Sezon'da onlara katılan Toprak Bükücü Toph ile birlikte 4 elementin ustası olmak için yolculuğa başlar. Yolculukları boyunca sürgün Prens Zuko daha sonra ise kardeşi Prenses Azula ile uğraşmak zorunda kalırlar.

Esas görevi olan 4 elementin ustası olmak dışında Aang, yaz sonuna kadar Ateş Lordu Ozai'yi yenmek zorundadır. Çünkü Ateş Ulusu'na savaş başlatmak için güç veren "Sozin" kuyrukyıldızı yaz sonunda yeniden gelecek ve bu kez Ateş Bükücülere savaşı tamamen bitirecek gücü verecektir. Eğer bu gerçekleşirse, bu kez Avatar bile bozulan dengeyi yeniden sağlamayı başaramayacaktır.

Uluslar

Ateş Ulusu: Ateş güç elementidir, güçlerini güneşten alırlar. Ateş Ulusu insanları hırslı ve tutkulu insanlardır. Çoğunlukla ateş bükmede nefreti kullanırlar. Aynı zamanda şimşek de bükebilen güçlü şimşek bükücüler de vardır. Ateş bükmenin nefret katılmamış en saf haline 'mavi alev' denir.

Toprak Krallığı: Toprak dayanıklılık elementidir. Toprak Krallığı'nda yaşayanlar kararlı ve güçlü insanlardır. Azimli ve dayanıklılardır. Aynı zamanda çok güçlü bükücüler metal bükebilirler ve kum bükebilen kum bükücülerde vardır.

Hava Gezginleri: Hava özgürlük elementidir. Hava Gezginleri kendilerini dünyevi endişelerinden ayırmış, barış ve huzuru bulmuş insanlardır. Aynı zamanda çok çevik ve seridirler; uçabilirler. Güçlü havabükücüler bir köyü yıkabilecek büyüklükte fırtına ve hortumlar oluşturabilir.

Su Kabilesi: Su değişkenlik elementidir. Su Kabileleri yeniliklere uyum sağlayabilen insanlardır. Güçlerini aydan alırlar. Herşeye karşı birlikte durmalarını sağlayan birlik duygularına sahiptir. Her zorluğu atlatırlar. Savunmada su buza dönüştürülür. Susuz bir ortamda bulutu içine çekip suya dönüştürebilir. Bazı subükücüler iyileştirme yeteneğinede sahiptirler. Aynı zamanda dolunayda su bükücüler kan bükebililirler.

2 Nisan 2008 Çarşamba

Avatar : Sokka

Sokka
15 yaşındadır. Katara'nın abisidir. Savaşmayı çok ister. Ateş Ulusu annesini öldürmüştür. Aang ve Katara ile Dünya'yı gezmektedir. İlk başlarda Suki diye bir kıza aşık olur. Ama daha sonra, Kuzey Su Kabilesi prensesi olan YUE'ye aşık olur. Ama YUE daha sonra ölür ve ayın ruhu olur Sokka sonralarda kılıç kullanmayı öğrenir.

Avatar : Katara

Katara ve erkek kardeşi Sokka Aang'ı bir buz dağının içinden çıkarmışlardır. Aang Avatar olacağını öğrendiğinde korkup kaçmış, bu buzun içinde yüz yıl kalmış, ve bu yüz yıl içersinde dünyada savaş olmuşdur. Katara ve Sokka'nın yardımı ile daha henüz 12 yaşında olan Aang tüm elementleri bükmeyi öğrenip dünyayı kurtarmak için uğraşmaktadır.
Katara güney su kabilesindendir. Su bükmeyi öğrenmek istemekte ve dizinin devamında başarmaktadır. Sonunda çok güçlü bir su bükücüsü olmaktadır. Bir kere isteksiz olarak kan bükmeyi öğrenmek zorunda bırakılır.